NYHEDER OG ARTIKLER.

KURSUS AFTEN.

Torsdag aften var jeg og 15 andre private pasningsordninger samlet til et opfølgende kursus til vores førstehjælpsbevis med coach Bjarne Platz fra "Team Platz". Bjarne holdte et meget lærerigt kursus, hvor vi også selv var aktør. Det var rart at få førstehjælpen genopfrisket, men håber aldrig jeg får brug for det.  

EKSTRA LEGEVÆRELSE.

Nu hvor vores yngste søn også er flyttet hjemmefra, har vi fået et ekstra værelse i overskud. Det er blevet indrettet i min private pasningsordning (ppo) til børnene som et tumle værelse. Der er skumhynder til motoriskudvikling og div stimulerende sanseredskaber. Børnene nyder det ekstra værelse hvor de kan udfolde deres fantasifulde lege

SPROGSTARTKASSEN FOR 1-3 ÅR.

Så har vi fået afleveret sprogstartkassen 1-3 år, som vi havde lånt på biblioteket.... Sprogstartkassen som er udviklet i tæt sammenarbejde mellem bibliotekarer og sprogpædagoger, giver børnene gode muligheder for at styrke deres sprogforståelse og sprog brug gennem fælles litteratur oplevelser. Det har børnene fået i de 6 forskellige sprogstartposer (temaer) hvor der var billedbøger og konkrete materialer som fx legetøj, foto mm. De forskellige sprogstartposer opfordrer til snak, leg og bevægelse i nær sammenhæng med billedbøgerne. Det har været et fantastisk spændende sprog forløb, som børnene 100% har været engageret i.

BEVAR DE PRIVATE PASNINGSORDNINGER.

For at gøre opmærksom på, at børne familierne skal have, det frie valg til de private pasningsordninger. Har over 40 private pasningsordninger i hele landet lavet et fælles marie høne projekt. D. 16 juni var dagen hvor vi i hvert vores lokal områder gik rundt i byerne og lagde de skønneste marie høns som børnene havde lavet.

INTERNATIONAL PANDEKAGEDAG.

I dag blev den international pandekagedag fejret i Hellans Private Pasningsordning. Til formiddag blev der serveret pandekager med peanuts butter og frugt. Madpandekager med skinke og grøntsager til frokost og sunde banan pandekager til eftermiddagsfrugten. 

FASTELAVN.

Traditionen tro har vi igen i år holdt fastelavnsfest, hvor børnene var i deres sødeste fastelavnskostumer. Ivrigt blev der slået til fastelavnstønden til bunden gik og alle lækkerierne faldt ud. Kattedronningen blev kåret og i år blev det Alma ; )) Der blev hygget med indholdet fra tønden,  leget og sunget indtil der blev serveret pølsehorn til frokost.

DECEMBER JULE MÅNEDEN.

Så fik vi taget hul på på december og som noget nyt i år, i Hellans private pasningsordning får vi personlige julebreve fra selveste julemanden Julius hver dag i december. Julebrevene er en jule historie om nisserne Kanelia, Nis og Rumle i deres færden efter den gode julestemning. Børnene får mulighed for at hjælpe nisserne med at få julestemningen helt op på 100%. Hjælpen består af små sjove juleopgaver.

I år har børnene også fået deres eget juletræ (som Morten og jeg har lavet) hvor de skal være med til at lave kreativ julepynt, som de kan pynte juletræet med. Det fungere sådan at børnene kan flytte rundt med julepynten som det passer dem. 

Julestemningen og julehyggen forsætter her i december hvor vi bl.a har lavet: kalenderlys, fået læst vores private julebreve, lavet julepynt til vores juletræ og julepynt til at pynte op med derhjemme, kommet godt i gang med vores hemmeligheder, lavet juleyoga, hørt masser af julemusik, drillenissen har været på spil, bagt julesmåkager, set juleudstilling, spist risengrød og hygget med æbleskiver som høre sig julen til.

UUHHHH HALLOWWEN.

Endnu en af vores mange traditioner, hvor vi igen i år har lavet fine kreative ting op til halloween. Vi har bla. lavet: fyrfadslys halloween glas, hånd og fodspøgelser, blad spøgelser, kastanje edderkopper, blad ugler og et fælles halloween græskar som står udenfor med lys i når børnene kommer om morgen. Alle de (u)hyggelige halloween ting som vi har lavet, har vi pyntet op med og sammen med vores bedste venner fra Storvorde har vi holdt halloween hygge med lækker nybagte edderkoppe boller, banan spøgelser, halloween clementiner og hjemme bagte uhyggelige småkager. En spændende, sjov og (u)hyggelig halloween uge er nu slut, og vi glæder os allerede til næste år uuhhhh.

NATURENS DAG.

Igen i år har vi modtaget vores "naturens dag" (uge) pakke med masser af inspiration til uge og fremover. Temaet i år er "vild i naturen". I mandags tog vi hul på ugen med et besøg hos Sigurd for at plukke æbler, som vi skulle bruge sidst på ugen. Vi så også deres høns og de små kyllinger, hilste på hunden Frida, og fik brugt vores kroppe i deres store dejlige have. Resten af ugen stod på sjove og lærerige naturaktiviteter hvor vi bl.a har: Sunget sange om dyr. Snakket om de forskellige dyr. Bevæget os som dyrene. Brugt vores natur-legedug med de seks sjove og lærerige aktiviteter. Været i skoven og finde forskellige natur ting til vores natur-glas. Brugte vores kroppe/bevægelser ved at trille ned af bakken, løbe om kap, hoppe ned fra træstubbene og fægte med pinde. I dag den sidste dag i "naturens dag" (uge) blev æblerne som vi plukkede først på ugen skrællet, og brugt sammen med andre ingredienser i vores stenalder grød som blev lavet over bål og serveret til frokost.

MUSIKALSK LEGESTUE.

Sammen med gode kollegaer fra Storvorde og Gistrup har vi igen i år søgt om støtte fra BMMK
(Børns møde med kunsten) som er et projekt som skaber mulighed for at nordjyske børn møder
kunstnere i et spændende, inddragende forløb. Igen i år har vi valgt et nyt forløb hos Michael Bach -
Musik og Sjov for Børn og denne gang er temaet dyr. Sang glæden blev indfriet den første gang ud 
af fem gange med masser af nye sange, instrumenter og bevægelse hvor børnene ivrigt deltog.... Vi
glæder os allerede til næste gang.

INDVIELSE AF NYT LEGEVÆRELSE.

I sommerferien har vi lavet nyt legeværelse til børnene i min private pasningsordning. Der er blevet lavet murstensvægge, lagt nyt gulvtæppe, malet, ny lampe, ny opslagstavle og lidt nyt legetøj/læringsmateriale. Morten har også lavet et væg bord/bænkesæt som kan slåes op når vi ikke bruger det. det har givet os en masse ekstra gulvplads. (Har været så spændt på hvad børnene ville sige til det). Da de mødte ind i dag og så det, kunne det ikke gå for hurtig med at slå det ned så de kunne prøve det. Og som Sigurd sagde wauw ; ).... Bare det og se børnenes glade ansigter er det hele værd.   

5 ÅR'S FØDSELSDAG.

I dag fik vi holdt 5 år´s fødselsdag i min private pasningsordning som ellers skulle havde været holdt d. 1 april 2020, men det satte corona en stopper for. Vi havde inviteret vores gode venner til fødselsdags hygge, hvor vi startede formiddagen med fødselsdags sang, hjemme bagte gulerodsboller, saft, frugt og is. Efterfølgende var der forskellige aktiviteter og leg i haven som vi hyggede os gevaldig med. Tusind tak for flag og blomsterne fra vores venner. TUSIND TAK til alle forældre og børn som har været en del af min private pasningsordning gennem de 5 år.

BÅLDAG.

I dag kom vores gode venner på besøg, hvor vi havde arrangeret at vi skulle lave mad over bål. Efter lidt formiddagshygge og leg i haven, blev bålet tændt og børnene sad og betragtede det imens kartoffel æggekagen med pølser og forårsløg bagte færdig. Begge æggekagerne blev spist med stor appetit og derefter var børnene var klar til deres middagslur.  

SOMMER TUR.

Skøn tur med færgen til Hals, hvor vi nød vores formiddagsfrugt havnen og den flotte udsigt ud over bådene. En lille gå tur op gennem byen og en rundtur på havnen for at kigge på de store skib blev det også til, inden færgen sejlede os tilbage til Egense igen.

NATUR OPLEVELSER.

Vi elsker vores natur oplevelser. I dag var vi med færgen over til Egholm, hvor vi med vores fiskenet fik undersøgt hvad der gemte sig i vandkanten. Vi gik tur langs vandet, fandt strandskaller og slog smut med stenene. Var på opdagelse i naturen, hvor vi fandt et insekthotel som blev undersøgt for småkryb. En skøn og lærerig dag, blev afsluttet ved shelterne, hvor vi spiste vores madpakker inden vi igen skulle med færgen over til fastlandet.

BONDEGÅRDS BESØG.

Vi har været på vores årlige bondegårds besøg hos Allan som har LYKKESHOLM på vasen. Vi fik set og klappet de små kalve, hilst på Benjamins gris, fodret køerne og set foder maskinen i aktion. Børnene prøvede selvfølgelig også traktorene som var et stort hits. Inden vi kørte hjem fik alle børnene et drikke "ko" glas. Tusind tak til Allan og Thomas for en fantastisk spændende og lærerig rundvisning.

HØST TID.

Vi nyder så meget sommeren, hvor vi kan gå i haven efter vores grøntsager. I dag gik vi på "rov" i vægdrivhuset hvor vi plukkede agurker, desværre var der ingen modne tomater endnu. Vi fik jord under neglene da vi plukkede jordbær i højbedene og tog kartofler op. Til frokost blev der serveret: ny opgravede kogte kartofler med frisk klippet persille og smør, samt gulerødder og hjemmelavede lune fiskefrikadeller med remoulade.

VELKOMMEN TILBAGE.

Nu er de første tre dage gået efter den gradvis kontrolleret genåbning, hvor vi har skullet implicere Sundhedsstyrelsens vejledning om rengøring, håndvask/håndsprit, sygdom og afstand i vores hverdage. Efter alle fortagende, er det dejligt at børnene er tilbage og vi igen kan have vores hverdage, nu bare på en lidt anderledes måde, indtil videre.

HURRA.... 5 ÅRS FØDELSDAG.

Den 1. april var præcis 5 år siden jeg startede op som privat børnepasser og det har jeg aldrig været i tvivl om, var det rigtige for mig. Stor tak til alle de dejlige børn og forældre som nu og igennem årene er kommet i min private pasningsordning. I den anledning skulle jeg havde holdt fødselsdagsfest for børnene, kollegaer og forældrene, men som situationen er nu, er den blevet udsat til corona epidemien er over.

STAY HOME.

Nu hvor Corona Lock Down kører på anden uge og dagene kan være lange, har jeg lavet en ude/inde aktivitets pose til hvert barn i min private pasningsordning. På min gå tur i går, var jeg rundt og afleverede dem i postkasserne med en lille hilsen i. RIGTIG GOD FORNØJELSE. ; ) 

MUSIKALSK LEGESTUE.

Vores MUSIKALSK LEGESTUE arrangement med MICHAEL BACH i MUSIK OG SJOV HUSET i Storvorde sang på sidste vers i dag. TUSIND TAK til MIchael for denne gang og for et SUVERÆNT godt ARRANGEMENT hvor SANG, MUSIK og BEVÆGELSE har været i højsædet. Børnene og jeg har virkelig NYDT det og vi GLÆDER os allerede til efteråret hvor en NY sæson starter op.

TRADITION TRO.

At fejre FASTELAVN og lave FASTELAVNSRIS er en af vores TRADITIONER i Hellan`s private pasningsordning. Sammen med en kollega har vi holdt FASTELAVNSFEST med børnene i dag. I de fineste FASTELAVNSKOSTUMER fik børnene slået KATTEN AF TØNDEN. Der blev sunget FASTELAVNSSANGE, spist hjemmelavet FASTELAVNSBOLLER samt LÆKKERIERNE fra tønden. Efter der var blevet leget sluttede vi en FANTASTISK dejlig formiddag af med pølsehorn og håndmadder.

CERTIFICERING "GRØN SPIR NATURDAGPLEJER 2019 ÅR"

Sammen med andre PRIVATE BØRNEPASSER mødtes vi og tog færgen over til EGHOLM, for at FEJRE vores CERTIFICERING "GRØN SPIR NATURDAGPLEJER 2019 år". Vi STARTEDE dagen med friske bagte boller og efterfølgende var der ARRANGERET nogle forskellige NATUR AKTIVITETER for børnene. Vi sluttede en LÆRERIG dag af med vores madpakker og tog atter færgen over til fastlandet. Vi havde en super HYGGELIG og SJOV dag som børnene NØD.

NY LADCYKEL MED MOTOR.

I dag fik vi INDVIGET vores NYE KØRETØJ på en længere tur til fjorden. Hvor bliver det skønt at vi kan komme NEMT, HURTIGERE OG LÆNGERE rundt i nær området på ingen tid. 

FØRSTEHJÆLPSKURSUS.

Weekenden blev brugt sammen med andre private børnepasser på et opfølgende kursus til mit  FØRSTEHJÆLPSBEVIS. 

ENDNU ET AMU KURSUS BESTÅET.

I lørdags blev det meste af dagen IGEN brugt på Sosu Nord i Aalborg hvor BREDE LÆRINGSMÅL OG EVALUERING AF LÆRINGSMILJØET til Den styrkede pædagogiske læreplan GENNEMFØRT.

AMU KURSUS.

Har lige afsluttet endnu et spændende aften kursus på Sosu Nord i Aalborg. Denne gang var det om Den "Nye" Styrkede Pædagogiske Læreplan.

FASTELAVL ER MIT NAVN BOLLER VIL JEG HAVE.

Vi har i legestuen fejret fastelavn med børnene, alle var flotte udklædt og alle fik slået til tønde. Emil havde dog det hårdeste slag så figenstænger, ostehaps og bananer røg ud og blev hermed kattekonge.... Efter alle herlighederne og de hjemmebagte fastelavnsboller var spist blev fastelavnssangene sunget....

VI MÅ IKKE LÆNGERE KALDE OS PRIVATE DAGPLEJER.

Den nye lovændring som folketinget har vedtaget trådte i kraft 1. juli 2018. Det betyder at vi fremover skal kalde os private pasningsordninger. Folketinget mener at formålet med ændringen er at sikre, at forældre og andre ved at der er tale om privat pasning og ikke kommunalt. Derfor har jeg ændret Hellans Naturdagpleje til Hellans private Pasningsordning....